Rekreativni tenis

Dokazano je da je tenis jedan od najkorisnijih i najzdravijih sportova za sve uzrastne katerogije. Svi znamo da je Nole počeo sa samo četiri godine. Još je više onih koji su krenuli mnogo kasnije, a u svojim poznijim godinama obožavaju da igraju tenis. Tenis je jedini sport koji je poznat po “veteranskim” dublovima i “okršajima” starih drugara čak I 80 plus  na terenu.

Da bi ste se bavili tenisom potreban Vam je partner, prijatelj jedan, dva ili tri i teniski teren. Stoga je bavljenje ovim sportom lako organizovati, nisu vam potrebne grupe i timovi.

Posebu pažnju poklanjamo damama, koje žele da vreme odvojeno za sebe provedu u zabavi, aktivnosti, dobroj energiji i sa prijateljicama i prijateljima probaju koncept kardio tenis.

Bavljenje rekreativnim tenisom u našoj školi podrazumeva tri nivoa:

  1. Početni nivo za koji vam nije potrebno nikakvo predznanje, samo radoznalost i volja.
  2. Srednji nivo podrazumeva da već vladate tehnikama i poznajte tenis kao sport. Ono što vam mi nudimo je unapređenje tehnike izvođenja udaraca uz video analizu i ispravljanje tehnike – bićete zapanjeni rezultatima.
  3. Takmičarski nivo. U slučaju da se vec dugo bavite tenisom i želite nešto više kao npr poboljšanje tehnike izvodjenja udaraca, taktičku pripremu za mečeve, dobar sparing … na pravom ste mestu. Radimo sa rekreativcima takmičarima svih nivoa: lokalne teniske lige svih kategorija, ITF seniors takmičari svih kategorija. Obuka, priprema za mečeve, strategija…

Kako?

Pravilna tehnička izvedba je jedna od mogućnosti da izbegnete povrede koje su česte kod rekreativaca poput teniski lakat, rame, koleno ili povreda kičme. Spoznajom osnovnih biomehaničkih principa izvođenja teniskih udaraca, omogućiće vam lakoću pokreta, veću preciznost, “bržu loptu” sa manjim trošenjem fizičke snage. Takođe taktička priprema za meč, doneće vam uvid u dobre ili manje dobre taktike u Vašoj igri, kao i u igri protivnika. Važan segment napredka u svim kategorijama u tenisu, uključujući i rekreativce je izrada periodične video analize, kroz koju svaki polaznik lako i jednostavno vizuelno uoči različite segmente igre i šta je nophodno popraviti.

Na svim nivoima rekreativnog tenisa od najveće važnosti je koji je cilj postavljen, šta želite da postignete kroz bavljenje tenisom kao i  kakav je plan i koji su koraci dostizanja.

ITF seniori, spojite pasiju, ljubav, sport, dobar provod i putovanje.

  • Kompletna organizacija
  • Teniska analiza
  • Snimanje mečeva
  • Zabava

Mogućnost praćenja igrača na ITF seniors turnirima

U okviru naše ponude za rekreativce uvrstićemo i praćenje rekreativnih igrača na turnirima širom sveta. U koliko želite da imate tokom putovanja sopstvenog trenera, nekoga ko će voditi računa o vama tokom trajanja priprema i turnira, na pravom ste mestu. Usluga podrazumeva sparinge, unapredjenje tehnike, snimanje i analiza mečeva, psihofizička priprema pre i nakon meča.