Takmičarski tenis

Takmičarki tenis u našoj školi je za sve uzraste i nivoe poznavanja tenisa.

TODI tenis

Naš program za početnike omogućava da deca i najmanjeg uzrasta (3+) relativno brzo učestvuju na turniru sa velikim loptama. TODI turniri se organizuju u dva nivoa u zavisnosti od početnog znanja:

  1. turniri u dve dimenzije sa velikom loptom (po zemlji) i
  2. turniri preko mreže sa velikom loptom.

Program 10 S

Crveni, narandžasti i zeleni nivo su turniri propisani ITF teniskom asocijacijom koji omogućavaju deci različitog uzrasta ( do 10 godina ) da se takmiče na terenu određenih dimenzija, veličine loptica i tvrdoće loptica.

Trudimo se da takmičarskom tenis u ranom urastu pristupamo pravilno i usmeravamo decu na fer play, jer jedino tada kompeticija može biti značajna i važna. Takođe, obzirom da je tenis individualan sport, kroz takmičenje dete je u situaciji da samo pronalazi načine da prevaziđe različite elemente igre. Vremenom pozitivne osobine, odlične strategije i veštine vašeg deteta dolaze do izražaja I učimo kako i kada ih može upotrebiti ili primeniti i u situacijama koje nisu teniski teren.

Kroz video tenisku analizu, poput analiza udaraca od najmlađeg uzrasta najbolje se može pratiti razvoj tehnike izvođenja udaraca. Zašto je naša škola poznata? Deca u našoj školi nauče sve elemente kao i pravilnu tehniku izvođenja udaraca, jer smo im posvećeni i razumemo da su osobeni u usvajanju i obradi informacija.

Turniri za decu ovog uzrasta se održavaju kako  na teritoriji cele Srbije, tako i inostranstvu. Turniri su idealna prilika da provedete kvalitetno i dragoceno vreme sa vasim detetom i porodicom.

Takmičari od 10 godina do seniora

Rad sa takmičarima prvenstveno podrazumeva postavljanje cilja, plana i razradu programa kako kratkoročno tako i dugoročno. Samo ako znate gde ste krenuli, znaćete I da ste tamo I stigli…

Ono po čemu se naša tenis škola razlikuje od drugih je mogućnost školovanja u inostranstvu kroz sportsk, delom ili u celosti pokrivene stipendije ( srednja škola ili koledž u USD ). Rad kroz ovakve programe podrazumeva pripremu igrača, porodice, praćenje na turnirima, izrada materijala – Collage tennis rectruiting video.

Takođe ističemo mogućnost za decu koja treniraju u drugim klubovima ili tenis školama, da kroz najlakši mogući način i putem video analize utvrde tehničku ispravnost izvođenja udaraca i pravilnog kretanja.

Mogućnost praćenja igrača na ITF seniors turnirima

U okviru naše ponude za takmičare uvrstićemo i praćenje  igrača na turnirima širom sveta. U koliko želite da imate tokom putovanja sopstvenog trenera, nekoga ko će voditi računa o vama tokom trajanja priprema i turnira, na pravom ste mestu. Usluga podrazumeva sparinge, unapredjenje tehnike, snimanje i analiza mečeva, psihofizička priprema pre i nakon meča.