Teenage tenis

U brzoj svakodnevnici, u kojoj se otuđujemo sve više i u kojoj naša deca provode vreme na društenim mrežama ili igrajući igrice, isključivo sedeći veći deo dana, nudimo vam pristup teenage tenis.

Zašto teenage tenis?

Veliki je broj benefita, poput provođenje vremena u realnom, živom konktaktu sa vršnjacima sličnih interesovanja. Glavni benefi je naravno uticaj tenisa i sporta upošteno na psihofizički  pravilan rast i razvoj,  što neminovno vodi boljem zdravlju, držanju tela I boljem odnosu prema svom telu i telesnoj semi. Radom sa mladima utičemo na njihovo samopoštovanje, samopuzdanje i samovrednovanje jer u njihovom uzrastu sve navedeno veoma je osetljivo i fragilno. Takođe savladavaju različite veštine, uče startegije i ono što je od ogromne važnosti je poimanje sopstvenog indetiteta i  svrhe. Velika prednost našeg rada je što mladim ljudima daje nešto što bi mogli da nazovemo zanatom, hobijem ili budućim poslom. Takođe prednost našeg pristupa je u tome što se od samog starta uče tehnički ispravno i osim sticanja veštine sticu i znanja koja kasnije mogu i sami da prenesu.

Neizvesnost nakon što se završi škola ili fakultet je ogroma. Naša ideja je da naučimo mlade “zanatu” koji sutra može da bude i profesija ili “veština koju mogu unovčiti “u rukama. Puno je primera iz različitih sportova, odličnih igrača, takmičara koji nisu završili škole. niti su se ostvarili kao igrači. Stoga ulaganje u takmičarski tenis danas je vise kockanje nego ulaganje u buducnost. Mi zato i propagiiramo da je školovanje  neophodno za bilo koji nivo tenisa.

Kao posebno zanimljivo bi istakli organizaciju tenis kampova za ovaj uzrast. Podjednako izazovan period kako u njihovim životima, tako i cele porodice i roditelja.

Zašto mislimo da smo dobri u program koji nudimo?

Mi smo poput “mentora”, neko ko nije dovoljno star niti dovoljno mlad. Tinejdžerima su potrebne granice kako bi mogli da se snađu u ovom životnom dobu, ali im je i podjednako važna nezavisnost i sloboda. Naši kampovi upravo sadrže ovu ideju. Mladi ljudi mogu sve, samo ako pronađu pravu motivaciju. Na našim kampovima učimo o hrani, o pravljenju obroka, o zajedništvu, o snalaženju u prostoru, o vrednostima, različitosti , brizi o sebi, drugima, okruženju i još puno toga. Upoznajte se sa detaljnim programom naših teenage kampova obožavćete ih, vaša deca i njihovi drugari.

Teenage tenis sadrži i mogućnost teniske analize, kao i organizaciju turnira za mlade koji nisu takmičari ali žele da učestvuju u takmičenju poput teniskih liga