Teniski kamp Divčibare 2019

Teniski kamp ”Divčibare 2019” ove godine, kao i prethodnih 11, održavaće se u periodu od 01.07.2019. godine do 15.07.2019. godine.Deca se mogu priključti kampu u bilo kom periodu i ostati koliko god žele, a smene su predvidjene da traju 7, 10 ili 14 dana. Prevoz je organizovan samo za polazak 01. jula iz Beograda. Smeštaj na teniskom kampu je u hotelu Divčibare na bazi punog pansiona: doručak (švedski sto), ručak (biraju se jela), večera (biraju se jela). Hotel poseduje zatvoreni bazen, salu za stoni tenis, teretanu…

Osnovne prednosti boravka dece na teniskom kampu:

  • Deca provode većinu vremena u prirodi na nadmorskoj visini od 1000m. Planina Maljen i Divčibare su posebno poznati kao vazdušna banja delotvorna za opšte zdravlje.
  • Zahvaljujući velikom broju sati provedenom na teniskom terenu, polaznici su u mogućnosti da za kratko vreme boravka na kampu savladaju osnove teniske tehnike. Čak i deca koja nikada nisu igrala tenis, zavole ovaj sport, nastave dalje da treniraju i steknu zdrave navike.
  • Velika prednost kampa za decu koja već treniraju tenis u našem klubu ili drugim klubovima, je mogućnost da kroz video analizu za kratko vreme uvide greške u tehnici izvodjenja udaraca, kretanju ili taktici. Svaki polaznik se snima kamerom u specijalnom programu. Video analizom se vrši uvid u svaki detalj. Na taj način polaznik kampa lako uvidja prednosti svoje igre kao i greške koje je u mogućnosti da ispravi u narednom periodu, kroz veliki broj ponavljanja tokom trajanja kampa . Kroz video tenisku analizu od najmlađeg uzrasta najbolje se može pratiti razvoj svih teniskih segmenata i po tome je nasa škola najpoznatija.
  • Kondicioni treninzi u prirodi su više nego delotvorni za opšte zdravlje dece. Obično deca nakon kampa nastavljaju sa zdravim navikama koje su videli i probali na teniskom kampu. Nije redak slučaj da gojazna deca koja se retko bave sportskim aktivnostima zahvaljujući motivacionom okruženju, poprave opšte stanje organizma i dobiju podstrek za daljim bavljenjem sportskim aktivnostima
  • Veliki naglasak se stavlja na socijalne aktivnosti tokom kampa, gde svi polaznici učestvuju u raznim igrama: takmičenje u crtanju, pevanju, igranju, glumi, sviranju raznih instrumenata, čitanju. Organizuju se takmičenja poput “ Ja imam talenat “ , “ Prvi glas Divčibara “ i nakon svakog takmičenja dodeljuju se diplome i razne nagrade.
  • Tokom kampa deca se svakodnevno medjusobno takmiče i na kraju svake smene se organizuje teniski turnir, gde se razvija takmičarski duh kod svakog polaznika. Ukazuje se na sve pozitivne osobine takmičara kao što su borbenost, ferplej, poštenje, poštovanje sebe i protivnika. Tokom kampa učimo na koji način prevazići poraz, malodušnost tokom igre ( predaja tj odustajanje od borbe), strah od poraza, strah od pobede. Učimo sta je to lepo ponašanje na teniskom terenu i učimo da nikada ne odustajemo.

Kompletnu ponudu i cenovnik možete pogledati u PDF formatu.